[ July 2022 ] Daily Current Affairs Questions Quiz

Daily Current Affairs Question for the month of July 2022 are available here for students who are preparing for competitive exams. Various important events of July 2022 are discussed in the form of multiple choice questions.

[ 15 July 2022 ] Daily Current Affairs Quiz [ Q81 to Q90 ]

Q81. INS Tarkash of Indian Navy has conducted a Maritime Partnership Exercise with with country ?
[a] UAE
[b] Sri Lanka
[c] Serbia
[d] Sudan

Answer : Option [ d ] “Sudan” .

Q82. What is the venue of “First India Animal Health Summit 2022 ” in India ?
[a] Chandigarh
[b] Pune
[c] Lonavala
[d] New Delhi

Answer : Option [ d ] “New Delhi” .

Q83. Which is the first state to implement National Education Policy at pre-primary Level ?
[a] Haryana
[b] Uttar Pradesh
[c] Manipur
[d] Uttarakhand

Answer : Option [ d ] “Uttarakhand” .

Q84. INS Vikrant has recently completed which phase of sea trial ?
[a] first
[b] second
[c] third
[d] fourth

Answer : Option [ d ] “Fourth” .

Q85. Shravani Mela has began in which state ?
[a] Haryana
[b] Kerala
[c] Tamil Nadu
[d] Jharkhand

Answer : Option [ d ] “Jharkhand” .

Q86. Which institute has recently inaugurated a new census data workstation ?
[a] IIT Delhi
[b] IIT Madras
[c] IIT Kanpur
[d] IIT Bombay

Answer : Option [ a ] “IIT DELHI” .

Q87. Artificial Intelligence in Defence symposium and exhibition has been organised at which place ?
[a] New Delhi
[b] Kerala
[c] Tamil Nadu
[d] Haryana

Answer : Option [ a ] “New Delhi” .

Q88. Who has unveiled the Statue of Peace of Swamy Ramanujacharya at Sri Nagar in J & K ?
[a] Narendra Modi
[b] Amit Shah
[c] Rajnath Singh
[d] Arvind Kejriwal

Answer : Option [ b ] “Amit Shah” .

Q89. Who has won the ICC Women’s Player of the Month award for June ?
[a] Marizanne Kapp
[b] Shreyas Iyer
[c] Angelo Mathews
[d] Jonny Bairstow

Answer : Option [ a ] “Marizanne Kapp” .

Q90. Stree Nidhi scheme is associated with which state ?
[a] Haryana
[b] Kerala
[c] Tamil Nadu
[d] Telangana

Answer : Option [ d ] “Telangana” .