[ July 2022 ] Daily Current Affairs Questions Quiz

Daily Current Affairs Question for the month of July 2022 are available here for students who are preparing for competitive exams. Various important events of July 2022 are discussed in the form of multiple choice questions.

[ 12 July 2022 ] Daily Current Affairs Quiz [ Q71 to Q80 ]

Q71. “Artificial Intelligence in Defence ( AIDef)” Symposium and exhibition has been organised on which state ?
[a] New Delhi
[b] Gujarat
[c] Haryana
[d] Arunachal Pradesh

Answer : Option [ a ] “New Delhi” .

Q72. Who is the new MD and Chairman of Goa Shipyard Limited (GSL) ?
[a] Brajesh Kumar Upadhyay
[b] P N Vasudevan
[c] Usha Thorat
[d] Vijay Dev

Answer : Option [ a ] “Brajesh Kumar Upadhyay” .

Q73. 53rd International Film Festival of India will be organised in which state ?
[a] New Delhi
[b] Kerala
[c] Uttar Pradesh
[d] Goa

Answer : Option [ d ] “Goa” .

Q74. 36th National Games will be organised on which state ?
[a] Haryana
[b] Uttar Pradesh
[c] Kerala
[d] Gujarat

Answer : Option [ d ] “Gujarat” .

Q75. Indian Air Force has signed an MoU with which bank for PNB Rakshak Plus Scheme ?
[a] PNG Bank
[b] PNB Bank
[c] Canara Bank
[d] HDFC Bank

Answer : Option [ b ] “PNB Bank ” .

Q76. Which bank has launched a Metaverse virtual Lounge “Uni-Verse” ?
[a] Union Bank of India
[b] Punjab National Bank
[c] Canara Bank
[d] State bank of India

Answer : Option [ a ] “Union Bank of India” .

Q77. National Fish Farmers Day is observed on which day ?
[a] 10 July
[b] 11 July
[c] 12 July
[d] 13 July

Answer : Option [ a ] “10 July” .

Q78. World Population Day is Observed on which Day ?
[a] 10 July
[b] 11 July
[c] 12 July
[d] 13 July

Answer : Option [ b ] “11 July ” .

Q79. Which organisation releases the World Population Prospects 2022 ?
[a] IMF
[b] World Bank
[c] IISC Bangalore
[d] United Nations

Answer : Option [ d ] “United Nations” .

Q80. Which state government has launched the Mission Kushal Karmi ?
[a] New Delhi
[b] Haryana
[c] Lakshadweep
[d] Andaman and Nicobar Islands

Answer : Option [ a ] “New Delhi” .