[ July 2022 ] Daily Current Affairs Questions Quiz

Daily Current Affairs Question for the month of July 2022 are available here for students who are preparing for competitive exams. Various important events of July 2022 are discussed in the form of multiple choice questions.

[ 10 July 2022 ] Daily Current Affairs Quiz [ Q61 to Q70 ]

Q61. Elon Musk has terminated deal to buy which company ?
[a] Google
[b] Twitter
[c] Facebook
[d] Instagram

Answer : Option [ b ] “Twitter” .

Q62. Who has been appointed as the new deputy election commissioner ?
[a] Anup Chandra Pandey
[b] Rajiv Kumar
[c] R K gupta
[d] T Sreekanth

Answer : Option [ c ] “R K Gupta” .

Q63. World Chocolate Day is observed on which date ?
[a] 7 July
[b] 8 July
[c] 9 July
[d] 10 July

Answer : Option [ a ] “7 July” .

Q64. Former Prime Minister of Japan ” Shizo Abe ” has been assassinated in which city ?
[a] Nara
[b] Tokyo
[c] Jakarta
[d] Budapest

Answer : Option [ a ] “Nara” .

Q65. “Boris Johnson” has resigned as Prime Minister of which country ?
[a] Japan
[b] United Kingdom
[c] France
[d] Italy

Answer : Option [ b ] “United Kingdom” .

Q66. Name the first state to have 13 expressways in the Nation ?
[a] Haryana
[b] Madhya Pradesh
[c] Rajasthan
[d] Uttar Pradesh

Answer : Option [ d ] “Uttar Pradesh” .

Q67. India has recorded its fastest growth in 11 years in services industry in which month ?
[a] February 2022
[b] July 2022
[c] June 2022
[d] March 2022

Answer : Option [ c ] “June 2022” .

Q68. Who has bee appointed as the President of “Confederation of Indian industry” for 2022 -23 ?
[a] R Dinesh
[b] Rajiv Kumar
[c] R K gupta
[d] T Sreekanth

Answer : Option [ a ] “R Dinesh” .

Q69. How many sites have been recommended by NMA related to Dr Ambedkar to be declared as Monuments of National importance ?
[a] 6
[b] 4
[c] 3
[d] 2

Answer : Option [ d ] “2” .

Q70. Which MNC has launched startup school India , targeting 10,000 startups in small cities ?
[a] Flipkart
[b] Tesla
[c] Space X
[d] Google

Answer : Option [ d ] “Google ” .