[ July 2022 ] Daily Current Affairs Questions Quiz

Daily Current Affairs Question for the month of July 2022 are available here for students who are preparing for competitive exams. Various important events of July 2022 are discussed in the form of multiple choice questions.

[ 09 July 2022 ] Daily Current Affairs Quiz [ Q51 to Q60 ]

Q51. Which state / UT has recently announced to conduct a government backed shopping festival in 2023 ?
[a] Maharashtra
[b] New Delhi
[c] Tamil Nadu
[d] Gujarat

Answer : Option [ b ] “New Delhi” .

Q52. Who has been appointed as the MD and CEO of SBI General Insurance?
[a] Paritosh Tripathi
[b] P C Kandpal
[c] Sanjay Yadav
[d] R Dinesh

Answer : Option [ a ] “Paritosh Tripathi” .

Q53. Who has been appointed as the new chief financial officer of IKEA ?
[a] P C Kandpal
[b] R Dinesh
[c] Murali Iyer
[d] Sanjay Yadav

Answer : Option [ c ] “Murali Iyer” .

Q54. Recently , scientists have discovered a large ozone hole over which region ?
[a] Indian Ocean
[b] Tropics
[c] Arctic Circle
[d] Antarctica

Answer : Option [ b ] “Tropics” .

Q55. Who is the author of the book ” Getting the Bread : The Gen – Z Way to Success ” ?
[a] Prartha Batra
[b] Rusking Bond
[c] Ratan TATA
[d] Rani Mukherjee

Answer : Option [ a ] “Pratha Batra” .

Q56. Which is the first state to connect the ODOP Mart with ONDC platform ?
[a] Haryana
[b] Kerala
[c] Tamil Nadu
[d] Uttar Pradesh

Answer : Option [ d ] “Uttar Pradesh” .

Q57. “Haryali Mahotsave” have been organised recently in which state ?
[a] New Delhi
[b] Kerala
[c] Lakshadweep
[d] Goa

Answer : Option [ a ] “New Delhi” .

Q58. Who took the additional charge of the Ministry of Minority Affairs on July 7 2022 ?
[a] Amit Shah
[b] Jyotiraditya Scindia
[c] Smriti Irani
[d] Rajnath Singh

Answer : Option [ c ] “Smriti Irani” .

Q59. “Akhil Bharatiya Shiksha Samagam” has been inaugurated at which place ?
[a] New Delhi
[b] Chandigarh
[c] Varanasi
[d] Kerala

Answer : Option [ c ] “Varanasi” .

Q60. Which MNC has acquired Neelachal Ispat Nigam ltd. ?
[a] TATA Group
[b] SPACE X
[c] ISRO
[d] Flipkart

Answer : Option [ a ] “Tata Group” .