[ July 2022 ] Daily Current Affairs Questions Quiz

Daily Current Affairs Question for the month of July 2022 are available here for students who are preparing for competitive exams. Various important events of July 2022 are discussed in the form of multiple choice questions.

[ 08 July 2022 ] Daily Current Affairs Quiz [ Q40 to Q50 ]

Q41. Peter Brook has passed away recently. He was associated which field ?
[a] Business
[b] Politics
[c] Theatre Director
[d] Sports – Table Tennis

Answer : Option [ c ] “Theatre Director” .

Q42. Which state gives final approval of 600 units of free power to every household per billing cycle ?
[a] Maharashtra
[b] Punjab
[c] Kerala
[d] Haryana

Answer : Option [ b ] “Punjab” .

Q43. Who has been appointed as the president of Association of Indian universities ?
[a] Suranjan Das
[b] Peter Brook
[c] Yogesh Singh
[d] V. Ramgopal Rao

Answer : Option [ a ] “Suranjan Das” .

Q44. Which state has topped in the Ranking Index for implementation of the National Food Security Act ?
[a] Haryana
[b] Kerala
[c] Odisha
[d] Rajasthan

Answer : Option [c ] “Odisha” .

Q45. India’s first Autonomous Navigation Facility “TIHAN” has been established in which IIT/NIT ?
[a] NIT Kurukshetra
[b] NIT Delhi
[c] IIT Bombay
[d] IIT Hyderabad

Answer : Option [ d ] “IIT Hyderabad” .

Q46. Huge reserved of Uranium have been found in which state , recently ?
[a] Haryana
[b] Kerala
[c] Arunachal Pradesh
[d] Rajasthan

Answer : Option [ d ] “Rajasthan” .

Q47. World Kishwahili Language Day is observed on which date ?
[a] 6 July
[b] 7 July
[c] 8 July
[d] 9 July

Answer : Option [ b ] “7 July” .

Q48. World’s Most Powerful particle collider ” Large hadron Collider” is located in which city ?
[a] New Delhi
[b] Bangalore
[c] Geneva
[d] Colombia

Answer : Option [ c ] “Geneva” .

Q49. Who has been appointed as the first deputy MD of IMF ?
[a] Gita Pougaht
[b] Gita Gopinath
[c] Paritosh Tripathi
[d] P C Kandpal

Answer : Option [ b ] “Gita Gopinath” .

Q50. Which city will host the World Class Shopping Festival in 2023 ?
[a] New York
[b] Chandigarh
[c] New Delhi
[d] Mumbai

Answer : Option [ c ] “New Delhi” .