[ July 2022 ] Daily Current Affairs Questions Quiz

Daily Current Affairs Question for the month of July 2022 are available here for students who are preparing for competitive exams. Various important events of July 2022 are discussed in the form of multiple choice questions.

[ 07 July 2022 ] Daily Current Affairs Quiz [ Q31 to Q40 ]

Q31. “Pariksha Sangam” portal has been launched by which onw of the following organisation ?
[a] DRDO
[b] CBSE
[c] HBSE
[d] ICSE

Answer : Option [ b ] “CBSE” .

Q32. “Operation NARCOS” has been launched by which armed forces ?
[a] Indian Army
[b] BFF
[c] CRPF
[d] RPF

Answer : Option [ d ] “RPF” .

Q33. Name the first athlete of India to clock a sub-nine – minute time in the women’s 3000 meter running event ?
[a] Parul Chaudhary
[b] Ratchanok Intanon
[c] Takuro Hoki
[d] Yugo Kobayashi

Answer : Option [ a ] ” Parul Chaudhary” .

Q34. Who is the new CEP and MD of Aviva India Life Insurance ?
[a] Yugo Kobayashi
[b] Amit Malik
[c] Mahesh Kumar Sharma
[d] Asit Rath

Answer : Option [ d ] “Asit Rath” .

Q35. Which state has launched a programme” Aapki Zamen Aapki Nigrani”” ?
[a] Tamil Nadu
[b] Gujarat
[c] Madhya Pradesh
[d] Jammu and Kashmir

Answer : Option [ d ] “Jammu and Kashmir” .

Q36. Which actor has claimed that he /she has face blindness disorder ?
[a] Amitabh Bachchan
[b] Hritik Roshan
[c] Justin Bieber
[d] Brad Pitt

Answer : Option [ d ] “Brad Pitt” .

Q37. World Chocolate Day is observed on which date ?
[a] 7 July
[b] 8 July
[c] 9 July
[d] 10 July

Answer : Option [ a ] “7 July” .

Q38. World Zoonoses Day is observed on which date ?
[a] 6 July
[b] 7 July
[c] 9 July
[d] 10 July

Answer : Option [ a ] “6 July” .

Q39. Which country has announced the discovery 31 million tones of Gold Ore ?
[a] UAE
[b] India
[c] Uganda
[d] South Africa

Answer : Option [ c ] “Uganda” .

Q40. Who has been crowned as “Femina Miss India 2022” ?
[a] Alia Bhatt
[b] Sini Shetty
[c] Apoorva Singh
[d] Aasin Nayaka

Answer : Option [ b ] “Sini Shetty ” .