[ June 2022 ] Daily Current Affairs Questions Quiz

Daily Current Affairs Question for the month of June 2022 are available here for students who are preparing for competitive exams. Various important events of June 2022 are discussed in the form of multiple choice questions.

Daily Current Affairs Quiz [ Q81 to Q90 ]

Q81. “Beach Vigil App” has been launched for Holistic Management of Beaches. This app is launched by whom ?
[a] Pramod Sawant
[b] Manohar Lal Khattar
[c] Shri Bhupender Rajnikant Patel
[d] Shri Shivraj Singh Chauhan

Answer : Option [ a ] “Pramod Sawant” .
Key Points :-
1. Pramod Sawant is the current chief minister of Goa

Q82. NASA’s first Mission to Venus Davinci is scheduled to launch in which year ?
[a] 2025
[b] 2026
[c] 2027
[d] 2029

Answer : Option [ d ] “2029” .
Key Points :-
1. Davinci mission will study the deep atmosphere of Venus
2. This mission will help the scientist to study the Nobel gases there.
3. This mission will study the origin , present state of Venus , etc

Q83. Mega Exhibition on Nation Building and Central Public Sector Enterprises was recently organised in which city ?
[a] Surat
[b] Guwahati
[c] Gandhi Nagar
[d] Chandigarh

Answer : Option [ c ] “Gandhi Nagar” .

Q84. “Saurapod’ is related to which of the following ?
[a] Mission to Venus
[b] New Species of Fish
[c] A Dinosaur’s Family
[d] DePlantation

Answer : Option [ c ] “A Dinosaurs Family” .

Q85. Who has launched the “Lifestyle for the Environment ( LiFE) Movement” ? ?
[a] Narendra Singh Tomar
[b] Narendra Modi
[c] Satish Pai
[d] Amit Shah

Answer : Option [ b ] “Narendra Modi” .

Q86. Name the first country to legalise the growing of Marijuana and its consumption in food and drinks ?
[a] Myanmar
[b] Russia
[c] Thailand
[d] Sri Lanka

Answer : Option [ c ] “Thailand” .

Q87. Who has been appointed as the ambassador of Indo-UK culture platform ?
[a] Sachin Tendulkar
[b] Amitabh Bachchan
[c] Honey Singh
[d] AR Rahman

Answer : Option [ d ] “A R Rahman” .

Q88. YSR Yantra Seva Scheme has been launched by which state government?
[a] Andhra Pradesh
[b] Kerala
[c] Tamil Nadu
[d] Gujarat

Answer : Option [ a ] “Andhra Pradesh” .

Q89. Who won the 10th Norway Chess 2022 held in Norway ?
[a] Carlsen Clinches
[b] R Praggnanandhaa
[c] Viswanathan Anand
[d] Simen Agdestein

Answer : Option [ a ] “Carlsen Clinches “ .

Q90. ICICI bank has partnered with which platform to expand its ‘Cardless EMI’ facility ?
[a] G Pay
[b] Paytm
[c] Phone Pay
[d] Zest Money

Answer : Option [ d ] “Zest Money” .