[ June 2022 ] Daily Current Affairs Questions Quiz

Daily Current Affairs Question for the month of June 2022 are available here for students who are preparing for competitive exams. Various important events of June 2022 are discussed in the form of multiple choice questions.

Daily Current Affairs Quiz [ Q71 to Q80 ]

Q71. UN Russian Language Day is observed on which date ?
[a] 1 June
[b] 5 June
[c] 6 June
[d] 15 June

Answer : Option [ c ] “6 June” .

Q72. National Tribal Research Institute has been inaugurated by whom in New Delhi ?
[a] Arvind Kejriwal
[b] Yogi Aditya Nath
[c] Amit Shah
[d] Rajnath Singh

Answer : Option [ c ] “Amit Shah” .

Q73. What is India’s rank in the Environmental Performance Index ( EPI) 2022 ?
[a] 10
[b] 100
[c] 180
[d] 170

Answer : Option [ c ] “180” .

Q74. Who has launched India’s first National Air Sports Policy 2022?
[a] Jyotiraditya Scindia
[b] Amit Shah
[c] Narendra Modi
[d] Arvind Kejriwal

Answer : Option [ a ] “Jyotiraditya Scindia” .

Q75. Bonn Climate Change Conference 2022 is hosted by which country ?
[a] India
[b] Denmark
[c] Egypt
[d] Pakistan

Answer : Option [ c ] “Egypt” .

Q76. World Brain Tumor Day is observed on which date ?
[a] 5 June
[b] 7 June
[c] 8 June
[d] 10 June

Answer : Option [ c ] “8 June” .

Q77. “SHRESHTA” has been launched by which ministry ?
[a] Ministry of Home Affairs
[b] Ministry of Education
[c] Ministry of Telecommunication
[d] Ministry of Social Justice and Empowerment

Answer : Option [ d ] “Ministry of Social Justice and Empowerment “ .

Q78. World Accreditation Day is observed on which date ?
[a] 10 June
[b] 9 June
[c] 8 June
[d] 5 June

Answer : Option [ b ] “9 June” .

Q79. RBI has increased the Policy Repo Rate to who much percentage ?
[a] 1.36
[b] 2.60
[c] 4.90
[d] 5.60

Answer : Option [ c ] “4.90” .

Q80. Which company has installed Asia’s largest 20MW Peak carport-type solar power plant at Manesar ?
[a] Maruti Suzuki
[b] Hyundai
[c] TATA Steel
[d] TCS

Answer : Option [ a ] “Maruti Suzuki” .

Leave a Comment