[ June 2022 ] Daily Current Affairs Questions Quiz

Daily Current Affairs Question for the month of June 2022 are available here for students who are preparing for competitive exams. Various important events of June 2022 are discussed in the form of multiple choice questions.

Daily Current Affairs Quiz [ Q61 to Q70 ]

Q61. Which state has decided to conduct a caste based census named as ” Jaati Aadharit Ganana ?
[a] Bihar
[b] Haryana
[c] Tamil Nadu
[d] Gujarat

Answer : Option [ a ] “Bihar” .

Q62. World Food Safety Day is observed on which date ?
[a] 7 June
[b] 8 June
[c] 9 June
[d] 10 June

Answer : Option [ a ] “7 June” .

Q63. Har Ghar Dastak Campaign 2.0 has been launched by which ministry ?
[a] Ministry of Home Affairs
[b] Ministry of Agriculture
[c] Ministry of Health and Family Welfare
[d] Ministry of Education

Answer : Option [ c ] “Ministry of Health and Family Welfare” .

Q64. Two cases of Norovirus have been discovered recently in which state/states?
[a] Sikkim
[b] Assam
[c] Manipur
[d] Kerala

Answer : Option [ d ] “Kerala” .

Q65. Who is the new Director General of SSB ( Sashastra Seema Bal) ?
[a] Sujoy Lal Thaosen
[b] Dr. G.R. Chintala
[c] Ramkrishna Mukkavili
[d] Satish Pal

Answer : Option [ a ] “Sujoy Lal Thaosen” .

Q66. Who has been appointed as the Captain of Test Team Bangladesh ?
[a] Shakib Al Hassan
[b] Tamim Iqbal
[c] Mushfiqur Rashim
[d] Litton Das

Answer : Option [ a ] “Shakib Al Hassan” .

Q67. Sant Kabir Academy and Research Centre has been inaugurated by whom in Uttar Pradesh ?
[a] Yogi Adityanath
[b] Ramnath Kovind
[c] Amit Shah
[d] Rajnath Singh

Answer : Option [ b ] “Ramnath Kovind” .

Q68. Which two countries has conducted a joint military exercise named as ” Sampriti – X 2022 ” ?
[a] India and Bangladesh
[b] India and Israel
[c] India and Sri Lanka
[d] Iran And UAE

Answer : Option [ a ] “India and Bangladesh” .

Q69. Which state has recently introduced Rajiv Gandhi Khel Ratna Award in the State for Sportspersons ?
[a] Kerala
[b] Haryana
[c] Rajasthan
[d] Tamil Nadu

Answer : Option [ c ] Rajasthan .

Q70. With Which country India will restart their ‘Rail Links’ that were stopped due to Covid in 2020 ?
[a] Sri Lanka
[b] Bangladesh
[c] Nepal
[d] Myanmar

Answer : Option [ b ] “Bangladesh”.