[ June 2022 ] Daily Current Affairs Questions Quiz

Daily Current Affairs Question for the month of June 2022 are available here for students who are preparing for competitive exams. Various important events of June 2022 are discussed in the form of multiple choice questions.

Daily Current Affairs Quiz [ Q51 to Q60 ]

Q51. Andhra Pradesh state government has launched which application to combat corruption in the government offices in the state ?
[a] ACB 14400
[b] ABP 16161
[c] Call Combat
[d] Win

Answer : Option [ a ] “ACB 14400” .

Q52. “Cherry ” is an investment platform launched by which organisation/ company ?
[a] Canara Bank
[b] IFFCO
[c] Agricultural Department, Gujarat
[d] Kotak Investment

Answer : Option [ d ] “Kotak Investment” .

Q53. Faceless Road transport Offices has been launched in which state recently?
[a] Tamil Nadu
[b] Punjab
[c] Uttar Pradesh
[d] Maharashtra

Answer : Option [ d ] “Maharashtra” .

Q54. Which country has voted to join the European Union’s Defence Policy, recently ?
[a] Sri Lanka
[b] Pakistan
[c] Denmark
[d] Brazil

Answer : Option [ c ] “Denmark” .

Q55. P.K. Srivastava has been recently appointed as a judge of the High Court of which state ?
[a] Tamil Nadu
[b] Kerala
[c] Jharkhand
[d] Andhra Pradesh

Answer : Option [ c ] “Jharkhand” .

Q56. HDFC as tied up with company for digital transformation ?
[a] Accenture
[b] TCS
[c] Intel
[d] Microsoft

Answer : Option [ a ] “Accenture” .

Q57. International Day of Innocent Children Victims of Aggression is observed on which date ?
[a] 4 June
[b] 5 June
[c] 6 June
[d] 7 June

Answer : Option [ a ] “4 June “ .

Q58. Blue Duke has been declared as the State Butterfly of which state ?
[a] Sikkim
[b] Kerala
[c] Jharkhand
[d] Tamil Nadu

Answer : Option [ a ] “Sikkim” .

Q59. Who has launched the Programme ” My Pad My Right ” in Leh ?
[a] Alok Kumar
[b] Dr. G.R. Chintala
[c] Ramkrishna Mukkavili
[d] Satish Pal

Answer : Option [ b ] “Dr. G.R. Chintala” .

Q60. World Ocean day is observed on which date ?
[a] 5 June
[b] 6 June
[c] 7 June
[d] 8 June

Answer : Option [ d ] “8 June”