[ June 2022 ] Daily Current Affairs Questions Quiz

Daily Current Affairs Question for the month of June 2022 are available here for students who are preparing for competitive exams. Various important events of June 2022 are discussed in the form of multiple choice questions.

Daily Current Affairs Quiz [ Q31 to Q40 ]

Q31. First Liquid Mirror Telescope of India has been commissioned in which state?
[a] Tamil Nadu
[b] Goa
[c] Andhra Pradesh
[d] Uttarakhand

Answer : Option [ d ] “Uttarakhand”

Q32. Who has topped the Fortune 500 List of the highest paid CEO executives in the world ?
[a] Jeff Bezos
[b] Elon Musk
[c] Satya Nadella
[d] None of Above

Answer : Option [ b ] “Elon Musk” .
Key Points :-
1. Rank 1 : Elon Musk
2. Rank 2 : Tim Cook
3. Rank 3 : Jensen Huang

Q33. Who has won the “Times Business Award 2022” ?
[a] Satya Nadella
[b] Rashmi Sahoo
[c] Falguni Nayar
[d] None of Above

Answer : Option [ b ] “Rashmi Sahoo” .

Q34. Who has been appointed as the Director General of Sashtra Seema Bal ?
[a] Satish Pai
[b] Zulfiquar Hasan
[c] Swarap Kumar
[d] S L Thaosen

Answer : Option [ d ] “S L Thaosen”.

Q35. Who is the new captain of RCB ?
[a] Satish Pai
[b] Rashmi Sahoo
[c] Faf du Plessis
[d] Virat Kohli

Answer : Option [ c ] “Faf du Plessis” .

Q36. ” World Summit on the Information Society Forum 2022″ will be organised in which city ?
[a] Singapore
[b] Geneva
[c] New York
[d] London

Answer : Option [ b ] “Geneva” .

Q37. Who has been appointed as the new Director General of the Bureau of Civil Aviation Security ?
[a] Nasir Kamal
[b] Amit Mishra
[c] Shahnawaz Siddqui
[d] Zulfiquar Hasan

Answer : Option [ d ] “Zulfiquar Hasan” .

Q38. A new health and wellness app ” AAYU” has been launched by which state ?
[a] Tamil Nadu
[b] Rajasthan
[c] Karnataka
[d] Haryana

Answer : Option [ c ] “Karnataka”.

Q39. Which country has officially changed its name ?
[a] Turkey
[b] China
[c] UAE
[d] Iran

Answer : Option [ a ] “Turkey” .

Q40. Who has been appointed as the MD and CEO of UNION Bank of India ?
[a] A. Manimekhalai
[b] Javier Olivan
[c] Swarup Kumar
[d] Ashwani Bhatia

Answer : Option [ a ] “A. Manimekhalai”.

Leave a Comment