[ June 2022 ] Daily Current Affairs Questions Quiz

Daily Current Affairs Question for the month of June 2022 are available here for students who are preparing for competitive exams. Various important events of June 2022 are discussed in the form of multiple choice questions.

Daily Current Affairs Quiz [ Q181 to Q190 ]

Q181. The 47th meeting of the GST Council will be held at which place ?
[a] Chandigarh
[b] Pune
[c] Surat
[d] Jaipur

Answer : Option [ a ] “Chandigarh” .
Key Points :-
➤ The 47th meeting of the GST Council will be held on 28-29 June, 2022 (Tuesday and Wednesday) at Chandigarh instead of Srinagar.

Q182. Who has been appointed as the Chairperson of the Press Council of India ?
[a] Shri Justice S. K. Seth
[b] Rajesh Bindal
[c] Justice Ranjana Prakash Desai
[d] Shri Justice Mohammad Rafiq

Answer : Option [ c ] “Justice Ranjana Prakash Desai” .
Key Points :-
➤ Retired Supreme Court judge Ranjana Prakash Desai on Friday became the first women chairperson of the Press Council of India (PCI)

Q183. Prime Minister has recently inaugurated B.R. Ambedkar School of Economics University in which city ?
[a] Chandigarh
[b] Pune
[c] Surat
[d] Bengaluru

Answer : Option [ d ] “Bengaluru” .
Key Points :-
➤ Prime Minister Narendra Modi has inaugurated the new campus of Dr B R Ambedkar School of Economics (BASE) University in Bengaluru and also unveiled a statue of the architect of Indian Constitution installed at the campus.
➤ During the event, the PM also unveiled 150 ‘Technology Hubs’ that have been developed by transforming the Industrial Training Institutes (ITIs) across Karnataka.

Q184. Who has been elected as the new President of Colombia ?
[a] Rodolfo Hernande
[b] Iván Duque
[c] Gustavo Petro
[d] Juan Manuel Santos Calderón

Answer : Option [ c ] “Gustave Petro” .

Q185. International Olympic Day is observed on which date ?
[a] 21 June
[b] 22 June
[c] 23 June
[d] 24 June

Answer : Option [ c ] “23 June ” .
Key Points :-
Theme 2022 : Together for a peaceful world

Q186. World Rainforest Day is observed on which date ?
[a] 21 June
[b] 22 June
[c] 23 June
[d] 24 June

Answer : Option [ b ] “22 June” .
Key Points :-
Theme 2022 : The Time is Now.

Q187. Who among the following have won the Canadian Grand Prix 2022 ?
[a] Carlos SAINZ
[b] Lewis HAMILTON
[c] George RUSSELL
[d] Max Verstappen

Answer : Option [ d ] “Max Verstappen” .
Key Points :-
➤ Position 1 : Max Verstappen
➤ Position 2 : Carlos SAINZ
➤ Position 3 : Lewis HAMILTON

Q188. Which is the 36th State/UT to implement One Nation One Ration Card ?
[a] Assam
[b] Uttar Pradesh
[c] Kerala
[d] Jammu and Kashmir

Answer : Option [ a ] “Assam” .

Q189. The use of “Single Use Plastic” will banned from which date?
[a] 1 July 2022
[b] 5 July 2023
[c] 15 June 2023
[d] 30 June 2023

Answer : Option [ a ] “1 July 2022” .

Q190. “Dhan Sanchay” Life insurance plan have been launched by which insurance company ?
[a] Life Insurance Company
[b] Shri Insurance Agency
[c] HDFC Standard Life Insurance Co. Ltd.
[d] Max Life Insurance Co. Ltd.

Answer : Option [ a ] “Life Insurance Company ” .

Leave a Comment