[ June 2022 ] Daily Current Affairs Questions Quiz

Daily Current Affairs Question for the month of June 2022 are available here for students who are preparing for competitive exams. Various important events of June 2022 are discussed in the form of multiple choice questions.

Daily Current Affairs Quiz [ Q141 to Q150 ]

Q141. Who is the new chairman of Cellular Operator’s Association of India (COAI) ?
[a] Pramod K Mittal
[b] Arvind Adigya
[c] Riuskin Bond
[d] Jhumpa Lahiri

Answer : Option [ a ] “Pramod K Mittal” .
Key Points :-
➤ Pramod K Mittal will replace Ajai Puri.

Q142. World Sickle Cell Day is observed on which date ?
[a] 18 June
[b] 19 June
[c] 20 June
[d] 21 June

Answer : Option [ b ] “19 June” .

Q143.What is the rank of India in World Competitiveness Index 2022 ?
[a] 12
[b] 25
[c] 37
[d] 65

Answer : Option [ c ] “37 “ .
Key Points :-
➤ Rank 1 : Denmark
➤ Rank 2 : Switzerland
➤ Rank 3 : Singapore
➤ Rank 37 : India

Q144. Which country has recently signed an agreement to accept UPI Payments and Rupay cards from India?
[a] UAE
[b] Oman
[c] Singapore
[d] France

Answer : Option [ d ] “France” .

Q145. International Day for the Elimination of Sexual Violence in Conflict is observed on which date ?
[a] 13 June
[b] 16 June
[c] 18 June
[d] 19 June

Answer : Option [ d ] “19th June” .

Q146. What is the rank of Indian in Global Skills Report 2022 ?
[a] 46
[b] 65
[c] 68
[d] 99

Answer : Option [ c ] ” 68th” .
Key Points :-
➤ Rank 1 : Switzerland
➤ Rank 2 : Denmark
➤ Rank 3 : Indonesia

Q147. Which country has announced to setup a space solar power plant by 2028 ?
[a] China
[b] India
[c] Israel
[d] Sri Lanka

Answer : Option [ a ] “China” .

Q148. Gopi Chand Narang has passed away recently. What was his profession ?
[a] Actor
[b] Cricketer
[c] Urdu Scholar
[d] Sanskrit Teacher

Answer : Option [ c ] “Urdu Scholar ” .

Q149. Who is the author of the book “The Indian Story” ?
[a] Bimal Jalan
[b] Chetan Bhagat
[c] Khushwant Singh
[d] Vikram Seth

Answer : Option [ a ] “Bimal Jalan” .

Q150. Which country has launched Instant Credit Line on WhatsApp ?
[a] Phone Pay
[b] Google
[c] CASHe
[d] Credit Build

Answer : Option [ c ] “CACHe” .

Leave a Comment