[ August 2022 ] Daily Current Affairs Questions Quiz

Daily Current Affairs Question for the month of August 2022 are available here for students who are preparing for competitive exams. Various important events of August 2022 are discussed in the form of multiple choice questions.

[ 02 August 2022 ] Daily Current Affairs Quiz [ Q11 to Q20 ]

Q11. Word Wide Web Day is observed on which date ?
[a] 1st August
[b] 2nd August
[c] 3rd August
[d] 4the August

Answer : Option [ a ] “1 August” .

Q12. Who has been appointed as the new commissioner of the Delhi Police ?
[a] Sanjay Arora
[b] Rakesh Asthana
[c] Sh. Anand Sagar
[d] Sh. Hari Kishan

Answer : Option [ a ] “Sanjay Arora” .

Q13. Fidel Valdez Ramos has passed away. He was the former President of which country ?
[a] UAE
[b] Pakistan
[c] Philippines
[d] Myanmar

Answer : Option [ c ] “Philippines” .

Q14. Who is the author of the book “The light we carry” ?
[a] Michelle Obama
[b] Narendra Modi
[c] Ruskin Bond
[d] Joe Biden

Answer : Option [ a ] “Michelle Obama” .

Q15. Which state government has rolls out the “Chief Minister Breakfast Scheme” ?
[a] Kerala
[b] Tamil Nadu
[c] Haryana
[d] Gujarat

Answer : Option [ b ] “Tamil Nadu” .

Q16. A new species of Damsefly named as “Anamalai Reed-tail” has been discovered in which state ?
[a] Haryana
[b] Gujarat
[c] Kerala
[d] Tamil Nadu

Answer : Option [ c ] “Kerala” .

Q17. Achinta Sheuli has won which medal in Commonwealth Games 2022 in 73kg weightlifting category with a total lift of 313 kg?
[a] Gold
[b] Silver
[c] Bronze
[d] None of these

Answer : Option [ a ] “Gold” .

Q18. World Breastfeeding week 2022 is observed on which dates ?
[a] 1-7 August
[b] 8-15 August
[c] 15-21 August
[d] None of this

Answer : Option [ a ] “1-7 August” .

Q19. Judoka Shushila Devi Likmabam has won which medal in the Women’s 48 kg at CWG22 ?
[a] Gold
[b] Silver
[c] Bronze
[d] None of these

Answer : Option [ b ] “Silver” .

Q20. VP Venkaiah Naidu has presented “President’s Colours” to police of which state ?
[a] Haryana
[b] Kerala
[c] Tamil Nadu
[d] Gujarat

Answer : Option [ c ] “Tamil Nadu” .